Szerviz szolgáltatás

Számítástechnikai eszköze meghibásodott és szakértő kezekre bízná a javítást?

Nincs más teendője, hozza be hozzánk a NemCom Számítástechnika keszthelyi szervizébe.
Szervizünk több mint 25 éve működik Keszthely belvárosában. Évente több száz gépet javítanak meg kollégáink rövid határidővel. Gyorsaságunk titka kollégáink több mint 30 éves tapasztalata, illetve üzletünkben rengeteg alkatrész megtalálható raktáron így nem kell várni a 2-3 napos alkatrész rendelésekre.

Az alábbi eszközök javításában tudunk segíteni:

  • Asztali számítógép (PC)
  • Notebook (hordozható számítógép)
  • Szünetmentes tápegység
  • LCD monitor
  • PlayStation és XBox konzolok

Bevizsgálás

Az átvett készüléket bevizsgáljuk, leteszteljük, és ajánlatot adunk a javítási költségekre

Kiszállás

Keszthely közigazgatási határán belül és azon kívül is

Sürgősségi javítás

A szervizben lévő munkák számától függetlenül, a soron következő munka lesz, melyre a sürgősségi díjat számítunk fel

Szakvélemény kiállítása, biztosítóval egyeztetve

Felvesszük a kapcsolatot a biztosítóval és az ő kívánalmuknak megfelelően készül el a szakvélemény

Távmunka

Teamviewer vagy Anydesk alkalmazás segítségével az ügyfél gépén végzett javítás

Beüzemelés

Periféria beüzemelése szervizünkben (nyomtató, webcamera, stb.)
Periféria beüzemelése a használat helyén (router, nyomtató, webcamera, stb.)

Operációs rendszer telepítése

Operációs rendszer telepítés, alap

Ellenőrizzük a memória és a HDD/SSD állapotát, majd a megbeszéltek szerint particionáljuk a HDD/SSD-t, majd az operációs rendszert feltelepítjük a gyártó weboldaláról származó legfrisseb driverekkel. A telepítés után lefuttatjuk az összes biztonsági frissítést, így naprakész rendszerrel adjuk vissza a készüléket. A következő ingyenes programokat telepítjük még a gépre: irodai programcsomag-LibreOffice, web böngésző-Chrome, Firefox, tömörítő program-7-zip, médialejátszó program-K-Lite, képmegjelenítő alkalmazás-XnView

Operációs rendszer telepítés adatmásolással

Lementjük a HDD/SSD tartalmát egy saját adathordozóra, majd ellenőrizzük a memória és a HDD/SSD állapotát. A megbeszéltek szerint particionáljuk a HDD/SSD-t, majd az operációs rendszert feltelepítjük a gyártó weboldaláról származó legfrisseb driverekkel. Visszamásoljuk a lementett adatokat egy mentes nevű mappába, melynek parancsikonja az asztalon található. A fentiek befejezése után lefuttatjuk az összes biztonsági frissítést, így naprakész rendszerrel adjuk vissza a készüléket. A készülék átadása után a nálunk lévő személyes adatait megsemmisítjük. A következő ingyenes programokat telepítjük még a gépre: irodai programcsomag-LibreOffice, web böngésző-Chrome, Firefox, tömörítő program-7-zip, médialejátszó program-K-Lite, képmegjelenítő alkalmazás-XnView

Operációs rendszer telepítés adatmásolással és felhasználói beállítások visszaállításával

Lementjük a HDD/SSD tartalmát egy saját adathordozóra, majd ellenőrizzük a memória és a HDD/SSD állapotát. A megbeszéltek szerint particionáljuk a HDD/SSD-t, majd az operációs rendszert feltelepítjük a gyártó weboldaláról származó legfrisseb driverekkel, a kért egyéb alkalmazásokat telepítjük. Visszamásoljuk a lementett adatokat a megfelelő helyre, elvégezzük a felhasználói beállításokat. Minden ikon a megfelelő helyen, háttérkép visszaállítása, jelszavak, levelezés, előzmények, stb visszaállítása. A fentiek befejezése után lefuttatjuk az összes biztonsági frissítést, így naprakész rendszerrel adjuk vissza a készüléket. A készülék átadása után a nálunk lévő személyes adatait megsemmisítjük.

Karbantartás

PC/Notebook szoftveres karbantartás

Indítópulton belül a feleslegese vagy többszörösen induló programok kitakarítása, böngészők, operációs rendszer, víruskereső, felhasználói szoftverek frissítése, vírus, spy, keresés, felesleges fileok eltávolítás, registry tisztítása. Eszközkezelő átnézése, driverek frissítése, a hiányzók pótlása. HDD/SSD állapotának és hőmérsékletének ellenőrzése, töredezettségmentesítés.

PC hardveres karbantartás

A készüléket szétszereljük, majd kompresszorral és ecsettel megtisztítjuk, odafigyelve a megfelelő levegőáramlás biztosítására. Tisztítás után ellenőrizzük a ventilátorok, hűtőbordák és az alkatrészek állapotát. Amennyiben bármilyen rendellenességet tapasztalunk (törött, zörgő ventilátor, kiszáradt kondenzátor, alacsony CMOS elem feszültség) javaslatot teszünk a javításra. A készüléket összeszereljük és külső tisztítást végzünk rajta. A végtesztelés során ellenőrizzük a belső hőmérsékleteket.

PC hardveres karbantartás, pasztázással

A készüléket szétszereljük, majd kompresszorral és ecsettel megtisztítjuk, odafigyelve a megfelelő levegőáramlás biztosítására. Tisztítás után ellenőrizzük a ventilátorok, hűtőbordák és az alkatrészek állapotát. Szétszereljük a hűtési rendszereket (CPU, GPU), megtisztítjuk, majd újra pasztázzuk (Arctic MX-4). Amennyiben bármilyen rendellenességet tapasztalunk (törött, zörgő ventilátor, kiszáradt kondenzátor, alacsony CMOS elem feszültség) javaslatot teszünk a javításra. A készüléket összeszereljük és külső tisztítást végzünk rajta. A végtesztelés során ellenőrizzük a belső hőmérsékleteket.

Notebook hardveres karbantartás

A notebookot szétszereljük, majd kompresszorral és ecsettel megtisztítjuk, odafigyelve a megfelelő levegőáramlás biztosítására. Tisztítás után ellenőrizzük a ventilátorok, hűtőbordák és az alkatrészek állapotát. Amennyiben bármilyen rendellenességet tapasztalunk (törött, zörgő ventilátor, alacsony CMOS elem feszültség, szoruló, törött zsanér) javaslatot teszünk a javításra. A készüléket összeszereljük és külső tisztítást végzünk rajta. A végtesztelés során ellenőrizzük a belső hőmérsékleteket.

Notebook hardveres karbantartás, pasztázással

A készüléket szétszereljük, majd kompresszorral és ecsettel megtisztítjuk, odafigyelve a megfelelő levegőáramlás biztosítására. Tisztítás után ellenőrizzük a ventilátorok, hűtőbordák és az alkatrészek állapotát. Szétszereljük a hűtési rendszereket (CPU, GPU), megtisztítjuk, majd újra pasztázzuk (Arctic MX-4). Amennyiben bármilyen rendellenességet tapasztalunk (törött, zörgő ventilátor, alacsony CMOS elem feszültség, szoruló, törött zsanér) javaslatot teszünk a javításra. A készüléket összeszereljük és külső tisztítást végzünk rajta. A végtesztelés során ellenőrizzük a belső hőmérsékleteket.

Adatmásolás

PC/Notebook

Hozott hibátlan adathordozóról hibátlan adathordozóra (HDD/SSD, Pen drive, memória kártya, M.2 SSD, stb) elvégezzük a kívánt adatok mozgatását/másolását adatmennyiségre való tekintet nélkül.

Adat tükrözés, klónozás

PC

Az asztali számítógép hibátlan HDD/SSD tartalmának teljes klónozása egy megfelelő méretű hibátlan adathordozóra, particionálással. A munka elvégzéséhez a készülék megbontására van szükség.

Notebook

A notebook HDD/SSD tartalmának teljes klónozása egy megfelelő mérető adathordozóra, particionálással. A munka elvégzéséhez a készülék megbontásához van szükség, mely vagy egy ajtón keresztül lehetséges, vagy szét kell szedni a készüléket.

Adatmentés

Logikai hibás adathordozóról

Fizikailag ép, de logikai hibákat tartalmazó adathordozón először kijavítjuk a logikai hibákat, majd elvégezzük az adatmentést. Az adatmentés befejezése után gyári tesztprogrammal ellenőrizzük az eredeti adathordozót és javaslatot teszünk annak későbbi sorsáról. Várható-e, hogy a hiba újra felbukkan, vagy sem.

Fizikai hibás adathordozóról

Fizikailag hibás adathordozót szerződéses partnerünknek továbbítjuk, aki a bevizsgálás után pontos árajánlatot ad a javításról.

Bővítés, alkatrész beépítés, csere, PC

HDD, SSD, ODD, RAM, VGA kártya, tápegység, alaplap, CMOS elem, egyéb alkatrész, melyet a készülék portalanítása előz meg.

Bővítés, alkatrész beépítés, csere, notebook

HDD, SSD, ODD, RAM, CMOS elem, stb.

Notebook javítás

Kijelző csere
Zsanér javítás / beállítás / csere + ragasztás
Billentyűzet csere
Akkumulátor csere, belső akkumulátor esetén
BGA rework
Chip csere
SMD javítás
Töltőáramkör javítás
Forrasztott csatlakozó javítás (DC tápaljzat, 3.5jack, USB, HDMI, stb)
Burkolat javítás, amennyiben nem kell szétszedni a készüléket
Burkolat javítás, amennyiben szét kell szedni a készüléket

Monitor javítás

Monitor elektronika javítás

UPS javítás

Akkumulátor csere, teszteléssel

Elektronika javítás

Egyéb elektronika javítás
Kondenzátor csere bontott panelből, kábel készítése stb. A számlázás negyedórás egységekben kerül elszámolásra.

Notebook garanciális ügyintézés adatmentés nélkül

Garanciális notebookot átvesszük, leteszteljük, hogy milyen jellegű a hiba. Ha probléma szoftveres okból következett be, akkor ajánlatot teszünk a javításra. Ha a hiba hardveres eredetű, akkor a hiba beazonosítása után felvesszük a gyártóval a kapcsolatot, lejelentjük a hibát, becsomagoljuk a készüléket és elküldjük a gyártónak majd visszaszállíttatjuk a saját költségünkre. A készülék visszaérkezése után ellenőrizzük a javítást, leteszteljük a készüléket.

Notebook garanciális ügyintézés adatmentéssel

Garanciális notebookot átvesszük, leteszteljük, hogy milyen jellegű a hiba. Ha probléma szoftveres okból következett be, akkor ajánlatot teszünk a javításra. Ha a hiba hardveres eredetű, akkor a hiba beazonosítása után felvesszük a gyártóval a kapcsolatot, lejelentjük a hibát. A készülék elküldése előtt lementjük a HDD/SSD teljes tartalmát, becsomagoljuk a készüléket és elküldjük a gyártónak majd visszaszállíttatjuk a saját költségünkre. A készülék visszaérkezése után ellenőrizzük a javítást, leteszteljük a készüléket. Ha minden rendben van, akkor helyreállítjuk a HDD/SSD tartalmát.

Monitor, nyomtató, egyéb eszköz garanciális ügyintézése

Garanciális készüléket átvesszük, leteszteljük, hogy milyen jellegű a hiba. A hiba beazonosítása után felvesszük a gyártóval a kapcsolatot, lejelentjük a hibát. A készüléket becsomagoljuk és elküldjük a gyártónak majd visszaszállíttatjuk a saját költségünkre. A készülék visszaérkezése után ellenőrizzük a javítást, leteszteljük a készüléket.

Számítógép összeszerelése

Nálunk vásárolt, egymással kompatibilis alkatrészekből összeépítjük a számítógépet, majd egy teljes hardveres teszt után operációs rendszert telepítünk, gyári driverekkel. Lefrissítjük a naprakészre az operációs rendszert és egy 4 órás stressz tesztnek vetjük alá a készüléket.

Szerver konfigurálás

Linux/Windows fájl szerver telepítése, konfigurálása 5 felhasználóig, majd 5 db helyszíni kliens oldali beállítás a megbeszélt jogosultságok alapján.

Szállítás

Amennyiben távolabb lakik és nem megoldható a készülék beszállítása, vagy az egyik telephelyén lévő készülékeket javítás után egy másik telephelyre kíván eljuttatni, eme szolgáltatásunkkal megteheti. Futárt küldünk a becsomagolt készülékért, majd annak elkészülte után az Ön által megadott címre szállíttatjuk. Az ár tömeg és érték függő.

Egyéb munkadíj

Minden egyéb munka, mely máshova nem sorolható, általános óradíjunk alapján számlázzuk. Pótmunka, egyedi kérés, stb. A számlázás fél órás egységekben kerül elszámolásra.

Érdemes rá figyelni…
Számítástechnikai eszközeink meghibásodását 90%-ban a melegedés okozza. Eszközeink folyamatos használata során oly mértékű szennyeződés rakódik le készülékeinkben, amire nem is gondolnánk.
A készülékben lerakódott szennyeződés oly mértékben rontja az eszköz szellőzését, mely meghibásodáshoz vezethet. Mondhatnánk, hogy eszközünk „belefullad” a szennyeződésbe.
Ezért ne várja meg, hogy készüléke így nézzen ki.

Asztali számítógépNotebookMi a teendő, hogy asztali számítógépe és notebookja hosszabb élettartamnak örvendhessen?
Maximum 2 évente érdemes teljeskörű fizikai tisztításnak és újrapasztázásnak alávetnünk készülékünket. Ezzel a folyammattal nagyban hozzájárulunk gépünk „egészségéhez”.
Hogy is néz ki ez a folyamat?
Kollégáink a készüléket megfelelő eszközökkel szétszerelik. A szennyeződött alkatrészeket tisztítják különböző anyagokkal és eszközökkel. Majd a megtisztított alkatrészeket pasztázzák és a gépet összeépítik. Az összeépítést követően több órán át tesztelik a készüléket és ellenőrzik, hogy a megfelelő hőmérsékleten működik e a „vas”.

Gép szétszerelés


Tisztítás előtt


Tisztítás után


Processor pasztázás